Sport/ontspanningsmassage
Goed aan het sporten? Of aan het trainen voor een (voor jou belangrijke) sportwedstrijd? Ontspanning nodig na een drukke werkdag? Uitgeblust of vermoeid? Last van verkrampte of pijnlijke spieren na een zware werkweek?
Sportmassage is een term voor een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Een sportmassage zorgt dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. En daarmee bevorder je het herstel van de spieren. Eerlijk is eerlijk! Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen (en eventueel triggerpoints) uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat je door de zure appel heen moet bijten, voordat je je betere gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij aangepakt. Overigens zal ik altijd in de gaten houden of de massage niet te intens wordt. Alles natuurlijk wel in overleg.
Laat de naam sportmassage je niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je baat bij een sportmassage.
Mijn ontspanningsmassage is gebaseerd op de sportmassage, maar hierbij werk ik minder diep in op de spieren.
Om een massage zo effectief mogelijk te laten zijn, duurt een massage minimaal 25 minuten. In deze tijd worden de armen, rug of benen gemasseerd. Als je graag meerdere lichaamsdelen gemasseerd wilt hebben, is een massage van zo’n uur uitermate geschikt.
Indien nodig zet ik triggerpointmassage, cupping of taping in om de massage voor jou zo effectief mogelijk te maken. Kortom maatwerk!
Rug-nek-schouder massage
Zitten uw rug, nek of schouders vast?
Een rug-nek-schouder massage is de oplossing!
Een groot deel van de lichamelijke klachten bevinden zich in de rug, nek of schouder. Dit deel van het lijf wordt constant belast, en kent daardoor veel onprettige klachten. Gelukkig is er een goede manier om van rug-, nek- of schouderpijn af te komen. Door middel van strijkingen, knedingen, fricties en drukpunten worden de rug, nek en schouder gemasseerd. Door deze massage ontspannen je spieren zich en ontstaat er een betere doorbloeding en een betere afvoer van afvalstoffen in je/jouw lichaam. Het gevolg is dat je rug, nek en schouder weer losser komen te zitten waardoor je weer beter kunt ontspannen en minder pijn heeft. Vanzelfsprekend leiden meerdere massages tot een groter resultaat dan een enkele behandeling.
Scholing:
- EHBSO (incl. AED) juni 2023
- Sportmassage (NGS-GOS) november 2014
- Ontspanningsmassage (SomeBody Els) april 2015
- Elastische Tape Technieken (OSNO) april en oktober 2015
- Triggerpoint massage (Zonnevlecht) januari – maart 2016
- Voetreflexmassage (o.a. Willemijn Postema – LVNG)) november 2016
- Bindweefselmassage d.m.v. cupping (Marlies van FysioChiro Wijchen) maart 2017
- Zwangerschapsmassage (Massage Academie) eind februari 2019
- Masseren zonder handen (Koert Sondorp) januari 2020
- Diverse online Webinars NGS 2020-heden
#massagepraktijk-lent #massagelent #massagenijmegennoord #ontspannendemassagelent #ontspannendemassagenijmegen #ontspannendemassagenijmegennoord #sportmassagelent #sportmassagenijmegen #sportmassagenijmegennoord
Overweeg of een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nog nodig is. Massage biedt fysiek en mentaal een alternatief!
Vandaag zijn de nieuwe zorgpolissen verschenen. Veel mensen sluiten een aanvullende verzekering voor specifiek alleen fysiotherapie af. Maar is dat nog wel de beste keuze? Steeds meer mensen ontdekken dat de fysiotherapeut vaak een ‘hands-off’ benadering hanteert. Ze masseren niet meer, terwijl veel mensen behoefte hebben aan aanraking. Voor wie juist op zoek is naar aanraking en ontspanning, kan massage een waardevol alternatief bieden.
Als Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) roepen wij mensen op om kritisch na te denken over de noodzaak van een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Als je over het algemeen gezond bent en weinig zorg nodig hebt, is zo'n aanvullende verzekering vaak overbodig, omdat de basisverzekering al noodzakelijke zorg dekt. Bereken vooraf of de premie opweegt tegen de vergoeding, en overweeg of het voordeliger is om kosten zelf te dragen of te kiezen voor alternatief als massage.
Massage wordt meestal niet vergoed door zorgverzekeraars. Als NGS streven wij er ook niet naar om dat te veranderen. Wij vinden dat het aan ieder individu is om te investeren in zijn of haar eigen gezondheid, vooral als het gaat om preventieve zorg zoals massage. Voorkomen is immers nog altijd beter dan genezen.
Een oproep aan werkgevers
We roepen werkgevers op om te investeren in de fysieke en mentale gezondheid van werknemers. Investeren in de gezondheid van medewerkers, zowel fysiek als mentaal, betaalt zich altijd terug in de vorm van minder ziekteverzuim, vroegtijdige signalering, verhoogde productiviteit en werknemerstevredenheid. Massage kan hierin een waardevolle rol spelen en de fysieke en mentale aandacht bieden die veel mensen missen.
Als NGS gaan we graag in gesprek met werkgevers over hoe massage kan bijdragen aan vitaliteit op de werkvloer.
Over het NGS
Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) is de leden-, branche- en examenorganisatie van en voor 3.500 NGS-masseurs in Nederland. Iedereen kan en mag zich masseur noemen, ook zonder gedegen opleiding en bij- en nascholingen. Dit resulteert in een variatie aan kwaliteit binnen de branche. Steeds vaker krijgt het NGS van haar klachtenfunctionaris te horen dat ze klachten ontvangt van cliënten van niet bij het NGS aangesloten masseurs. Deze mensen kunnen in feite nergens heen met hun klacht, terwijl de masseur zelf niet aangesproken kan worden.
Kwaliteit
"We vinden het zorgelijk dat er zo'n grote variatie in kwaliteit is binnen de massagebranche", zegt Anja Bruinsma, directeur van het NGS. “Een lichaam is het kostbaarste bezit dat je kunt hebben. Cliënten moeten erop kunnen vertrouwen dat ze in goede handen zijn.”
Het NGS dringt er bij cliënten op aan om voorafgaand aan een massage altijd de kwalificaties en licenties van een masseur te controleren. Ze moeten weten dat een goede masseur een gedegen beroepsopleiding heeft genoten, bij- en nascholingen volgt en is aangesloten bij een klachtenregeling.
NGS-masseurs hebben een uitgebreide opleiding van negen maanden doorlopen en deze afgerond met een praktijkbeoordeling. Ze hebben gedegen kennis van aan anatomie, fysiologie, preventie, (sport)verzorging, kwaliteitszorg, wet- en regelgeving en verschillende massagetechnieken. Na succesvol afronden van de opleiding, ontvangen ze een NGS-licentie die een waarborg is dat ze hun expertise up-to-date houden door continue bijscholing. Zo zijn cliënten verzekerd van een masseur die op de hoogte is van de nieuwste methoden en technieken. Bovendien zijn alle NGS-masseurs verbonden aan een klachtenprocedure. Mocht een cliënt een probleem hebben met een masseur, dan kunnen ze deze eenvoudig bespreken met een onpartijdige klachtenfunctionaris en/of geschillencommissie.
Vindeenmasseur.nl
Om de kwaliteit in de massagebranche zichtbaar te maken heeft het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) de website Vindeenmasseur.nl gelanceerd. Hier kun je zoeken naar een kwalitatief goede masseur bij jou in de buurt.